Helgen

Den här helgen har varit ganska lugn:-) Eftersom jag var ledig i fredags fick jag sova ut och ta det lugnt. Lördagen var också väldigt lugn, hade ingenting inplanerat så blev en dag med handboll, fast på läktaren;-) tittade på en del Tyresölag och sen på eftermiddagen blev det att kolla på damerna som tog sig an Sävehof, Sveriges bästa lag! Tyresö stod på sig bra! Förlorade med 11 tror jag det va:-)
I söndags blev det ännu mer handboll! Startade med bollskolan 3 timmar i Skuru, därefter direkt till Slottshallen för att coacha 01:orna. Djurgårdshof stod för motståndet och det är ett lag som håller på att lägga ner så dom kom med 5 spelare... Därför fick dom låna in våra 03:or så att dom blev fullt lag och fick två avbytare. Däremot kontrade vi konstant och vann med 43-1!:-D 43 mål på 40 minuter! Coolt!
Passade på att träffa pappa igår, vi åt middag tillsammans så det va trevligt:-)
Har såklart hunnit träna en del i helgen också;-) bland annat sköna löpturer och promenader med Ayla i det fina vädret!



The Queen of the gym again

Haha gillar rubriken;-)
Är så otroligt glad för jag har äntligen fått börja träna med vikter igen!! Det bästa är att det går ganska smärtfritt, helt fantastiskt!:-D idag körde jag 1 timme gym där jag körde bland annat front squat och bänkpress! Som jag längtat! Självklart jobbar jag bara med stången just nu, man måste ju skynda långsamt;-) men det är fortfarande mycket mer än vad jag gjorde för bara några dagar sen! Nu ser jag bara framåt och snart hoppas jag kunna lägga på lite vikt på stången:-D





Ledig idag!

Eller ledig kanske är fel ord;-) igår och idag har vi inga lektioner på schemat för att få skriva på de uppgifter vi har. Så jag tog sovmorgon till 09.30, passade på att ta en bra löprunda med Ayla, 4 km innan frukost är jag nöjd över:-)
Sen dess har jag suttit och pluggat och är nu klar med uppgift 1 av 2. Nu blir det en promenad med Ayla igen innan jag ger mig an uppgift 2. Ska hinna med gymmet för rehab också innan handbollsträningen ikväll:-) 



Insparc

I lördags hade vi den stora insparcen! I en hel månad har vi taggat för denna Insparc genom andra lekar och övningar.
Det var jätte kul i lördags! Vi startade med en egengjorda dans som blev jätte bra! Sen var det lekar på wemble (vår stora gräsmatta) och fjäsk för juryn för att få extra poäng. På eftermiddagen sprang vi ner på stan och gjorde olika uppgifter. Självklart utklädda! Vår klass var 80-tals arobic, en rolig utklädnad:-)
På kvällen hade vi finmiddag där faddrarna stod för sjukt bra underhållning!:-D Avslutade med dansgolv. Hela dagen var underbar!















Hajk i 3 dygn!

Förra veckan var vi ute i skogen i nästan 3 dygn med klassen!
Vi var uppdelade i 3 grupper med ca 8-10 personer per grupp. Jag var i grupp 1. Innan vandringen var jag jätte nervös för hur det skulle gå med ryggen med det gick över förväntan! Visst var jag trött och hade ont men för det mesta klarade jag av smärtan utan att klaga:-) en gång fick Kevin ta min ryggsäck och jag hans då hans var lättare och en gång bar han båda.
Dag 1:
Samling i Åkersberga 08.00, åkte hemifrån 05.45! Då paddlade vi 1 mil uppåt. Därifrån gick vi ca 3.5 km fågelvägen till rövarberget. Där väntade vår lärare som hade byggt en liten äventyrsbana åt oss. Kul men läskigt eftersom vi inte var säkrade.
Efter äventyrsbanan gick vi typ 2 km till innan vi slog läger vid en mysig sjö!
Dag 2:
Vandrade massor rakt in i skogar, fågelvägen. Orientering innan lunch i några timmar, jobbigt men kul. Luch blev det på Bollsta golfklubb, Fancy!
Efter lunchen var det ytterligare några timmars vandring i skogen. Tyvärr fick gruppen ofta vänta på mig då jag inte kunde gå lika snabbt som dom. Smärtan i ryggen gjorde att jag fick sämre balans och stabilitet så att gå på ett sådant ogämt material var riktigt tufft!! Tillslut kom vi fram till en bra plats!  Ett jätte fint ställe! Det var till och med så att jag badade, trotts att det bara var ca 14 grader i vattnet! Har aldrig badat i kallare än 18 grader innan dess;-)
Dag 3:
Startade dagen med en kort vandring till lärarna, därifrån fick vi ta oss över sjön med en flotte som vi byggde med madrasser vi hade med oss och stockar, gick ganska bra! Den sjönk lite men vi klarade oss över! 
Sen återstod bara ca 1 mil väg till målet. Under tiden var det frågesport. Då hade jag så ont i ryggen att jag trodde jag skulle bryta ihop men jag klarade det! Efter en god luch på restaurangen tod vi bussen till Åkersberga igen. Jag va hemma i Tyresö runt 18.00. Då var det att åka direkt till handbollshallen;-)

Vi sov i egengjorda tält av vindskydd, lagade mat över öppen eld och klarade oss därute utan lärarnas hjälp! Jag är stolt över gruppen och över mig själv! Tack vare gruppens stöd kunde jag klara det!:-D



















Long time no seen

Herre Gud, har varit borta så länge! Inte haft någon lust då jag har haft väldigt mycket att göra... Men nu är jag tillbaka!:-)


En helg med Puff

Den här helgen har varit riktigt bra! Haft det lite tungt med handbollen ett tag nu så denna helgen kom väldigt lägligt! 
Puff (Ellinor egentligen) kom i lördags runt 13 till Sthlm från Mariefred och då tog vi en dag på stan, åt lunch, fikade och kollade lite på halvmaran. Sen hem för att fixa oss lite innan vi åkte in till stan igen och mötte upp Josse. Middag på Fridays väntade:-) Super mysigt! Massor med mat senare bestämde vi oss för att ta en promenad. Det blev en lång sådan och efter ca 90 min hamnade vi på ett ställe som hette mister French, en supermydig Bar/ restaurang! Vi satt på uteserveringen och bara pratade och hade det väldigt bra! Vid 00.30 gick vi därifrån och tog oss hem. 
Lampan släcktes 02.30, länge sen man var vaken så sent;-) En riktigt bra dag!!:-D
Söndagen spenderades med utegym innan frukost och sedan en promenad med Ayla innan jag skjutsade henne till tåget igen. Puff är en underbar person! Hon har nära till skratt och bjuder på sig själv! Alla förtjänar att ha en sådan kompis:-D















Barre i Volleyboll

Var så trött så jag okade inte blogga igår när jag kom hem strax efter 00.00.
Hade en sjukt bra dag! Först skola som bara bestod av idrott från 08.00-14.30!:-D Dans, Innebandy och Volleyboll. Sen några timmar senare var det dags för årets första Barre på GIH. Det är tävlingar i olika idrotter då man klär ut sig och spelar. Denna vecka var det Volleyboll:-) super kul! Vi var utklädda till smurfarna då temat var kända familjer och det gick ganska bra:-) vi kom 3:A i vår grupp men spelade ändå ganska bra!(Y) Efter Volleybollen drog alla T (tränar) elever ut och käkade innan vi gick tillbaka till skolan för puben, något vi har efter varje Barre. Spelade beerpong och dansade och hade skoj! Drog dock hem tidigt för var så himla trött. 





En lång dag!

Klockan ringde 05.45 och hade inte ens tid med träning innan frukost:-/ 06.50 gick bussen mot skolan. Startade med 90 min idrott där volter stod på schemat. Kul men inte mycket jag kunde vara med på pga ryggen:-(
Sen teori 2 timmar innan lunch. Jag och Aron, den andra handbollaren i klassen gick på ett lunchmöte med svenska handbollsförbundet som ligger precis bredvid vår skola. Mötet drog ut på tiden och vi gick därifrån 2.5 timmar senare;-) super kul och härlig att få träffa och diskutera med dom som jobbar där! Fick med oss massor av material också:-D 
Sen passade jag på att rehabba innan jag tog bussen hem för att ladda om till dagens sista träningspass. Tauff play i rålamdshovsparken:-) Har ju skrivit om tauff förut så orkar inte det nu;-) läs här om ni vill veta mer: http://tauff.com
men det var väldigt kul! Nu är jag trött!
Dags att sova! Imorgon är det idrott hela dagen från 8-15 och sen volleyboll turnering på kvällen:-) tagga!



9 pass- 3 dagar

Helt sjukt! Tittade just i min träningsdagbok och har idag gjort mitt 9:de pass sedan i måndags. Trodde jag låg på 6 pass men nej haha! Lätt att glömma bort vad man tränat;-)
Startade dagen idag med styrketräning i utegymmet. Kroppen kändes ganska seg men det gick! I skolan hade vi simprov- 200 meter utan stopp och det klarade jag så klart. Passade på att simma 20 min extra så blev ett simpass. Avslutade skoldagen med ett maxpulstest. Väldigt roligt!:-D en skön runda och kom upp i maxpuls så jag är nöjd:-) när det var ca 20 meter kvar i backen tappade jag typ känseln i benen, mjölksyran var så påtaglig! En helt sjuk känsla men helt fantastisk på samma gång!:-D 
Efter skolan hade jag en intervju med Sthlm handbollsförbund då jag sökt som assisterande tränare för Stadslaget 01:-) en rolig intervju och jag pratade från hjärtat, ingen ide att hitta på svar som jag tror dom vill höra. Jag vill visa vem jag är som tränare:-) tror det gick riktigt bra! Dom har till och med skickat positiva sms nu på kvällen(Y).
Avslutade dagen med SG (Smallgroup) nere vid utegymmet, kul!
Nu måste jag sova, uppstigning 05.45 imorgon, tyvärr ingen morgonträning för bussen går 06.50:-(



En tidig morgon!

Idag ringde klockan 05.30, ganska trött va jag då;-) men tog mig ut på en rask promenad med Ayla. Mysigt för vi var typ helt ensamma.
Sen kom jag hem och då var det bråttom, dusch och fix för skolan va det jag hann med, frukosten fick jag ta i farten i bilen till sjukgymnasten:-) Fick ännu ett par sulor idag och behandling, skönt efter gårdagen!
Nu sitter jag på pendeln påväg till skolan. Idag vet jag faktiskt inte vad vi ska göra...Säkert något roligt:-D





Amazing Race

Förutom att dagen startade stressigt då jag blev sen ner i vattnet och bara hann simma 15 min innan jag behövde skynda till bussen så har dagen varit väldigt rolig!:-D
Skoldagen har innehållit 90 min idrott där vi jobbade med gymnastik, hopp, stabilitet och handstående stod på schemat. Kunde vara med på det mesta så det var super kul!:-D
Sen en väldigt tråkig föreläsning!
Avslutade skoldagen med Amazing Race. Vi klädde ut oss till töntiga turister  och sen skulle vi ta oss runt i Sthlm och genomföra olika uppdrag. Så här sprang vi:
Start GIH- Hummlegården- stureplan- Hötorget- Kungsträdgården- Sergels torg- Dramaten- djurgårdsbron- klaraplan- GIH. Ca 1.5 min skulle jag tro att vi tagit oss runt på:-) Det var super kul! Gjorde det extra roligt att vi satt ihop med ett band!
Men nu måste jag sova! Uppstigning 05.30 för promenad innan frukost och sen sjukgymnast 07.20 i jordbro:-)





ICA MAXI DAG 3

Är väldigt trött och orkar inte skriva så mycket om cupen... Gå in på vår hemsida om du vill veta mer: 
http://www.svenskalag.se/tyresohandboll-f01/nyheter/536338/ica-maxi-invitational-dag-3

Däremot kan jag skriva att jag är stolt över tjejerna! Dom har krigar något enormt och haft väldigt fint spel!:-D det är så roligt att vara tränare!

Avslutade denna helg med ett Snallgroup pass på gården. Boxning stod på schemat och hela gårdens barn var med också! Kul!:-)
Sorry för dålig uppdatering men är för trött för det här...
Godnatt!



Skogås- ett tufft motstånd

Vi kom iväg senare än planerat från Tyresö och var framme i hallen 45 min innan matchstart...
Trotts detta lyckades vi prestera riktigt bra! Vi ägde matchen rakt igenom! Snabbt kontringsspel, riktigt tufft försvar och bra anfall! Trotts att vi bara hade 1 och stundtals 0 avbytare. Jag är riktigt stolt över tjejerna! Dom visade på kämparglöd och glädje på banan! Dom två viktigaste ingredienserna:-) nu sover dom och jag ska också släcka. Väcker dom 06.30 så själv går jag upp 06.15:-)



Förberedelser inför Eskilstuna

Tyvärr var jag tvungen att skippa skolan idag. Detta så vi börjar 13.00 och jag har samling 15.00 med 01:orna för vi ska åka till Eskilstuna och spela Ica Maxi invitational. En inbjudningstunering med några av landets bästa 01 lag! Det ska bli riktigt kul och spännande att se hur vi står oss:-)
Så idag tog jag sovmorgon till 08.00 och stack ner till simhallen. Simmade riktigt hårt men känner att jag blir bättre och bättre! Sen har jag förberett lite grejer och nu ska jag ge mig ut på en löptur med Ayla. Är fortfarande helt slut i kroppen efter simningen men måste ändå ut med Ayla och hinner inte vänta längre om jag ska hinna göra allt som måste göras innan jag åker:-) dessutom brukar jag inte hinna med så mycket träning när jag är borta med tjejerna så hinner nog vila då!
För att läsa om hur det går för oss i cupen så gå in på vår hemsida!
http://www.svenskalag.se/tyresohandboll-f01




Gårdagen

Hann/ orkade inte blogga igår...
Dagen började med sjukgymnast 07.00, därefter Rehab och sen till simhallen för lite simning:-) skönt för har inte simmat på ett tag!
Sen hem för att gå ut med Ayla och äta lunch. Började inte förrän 13.00 så hann en del innan skolan.
I skolan så hade vi seminarium. Det var väldigt intressant och läraren var väldigt bra, jag gillade honom! Det var också väldigt kul för vi fick prata en del om forskarfrågor som hur motiverar man, vad är elitsatsning, vad kommer först- teori eller praktik och så vidare. Väldigt intressanta diskussioner och kul att få infallsvinklar från så många olika idrotter! Jag är så glad över att jag går på GIH!:-D
Sen åkte jag hem och pluggade, torsdagar är nämligen min pluggdag. Vi skulle skriva ett PM på 400-600 ord där vi återberättade en essä som vi läst. En intressant men krånglig essä kan man säga!;-) men jag blev klar med uppgiften iaf och den är inskickad!
Avslutade kvällen med ett intensivt och jobbigt pass i utegymmet!:-)



Att vara tränare- det bästa som finns!

Många brukar berömma och beundra mig för att jag lägger ner så mycket tid på att vara tränare. Att jag är i handbollshallen mer än någon annan stans. Att jag driver 5 lag på egen hand fast ändå med hjälp. 
Visst är det tufft ibland. Framförallt när tiden inte räker till, när allt inte går som man vill och man möter motgångar.
Men dom tuffa tiderna vägs upp av alla dom fantastiska stunderna man har som tränare! När man ser en spelare utvecklas, när man lyckas, den glädjen slår allt annat!
Igår kom jag på mig själv med att jag var så glad i hallen, det skrattades och skämtades under träningen men ändå behölls fokuset och prestationerna låg på topp. Jag log konstant i över två timmar. Då är det svårt att inte må jättebra! 
Det spelar ingen roll om man är arg, stressad, ledsen eller allmänt irriterad. Så fort man kommer in i hallen och möts av alla fantastiska spelare och ledare där inne släpper man allt och får ett leende på läpparna och en känsla av stolthet, glädje och kärlek!
Jag är lyckligt lottad över att få vara tränare! Inte alla bestitter den kunskapen eller den talagen, men det gör jag och det är jag väldigt tacksam över!



En härlig dag!

Ännu en väldigt bra dag på GIH! Som många andra kommande skulle jag tro;-)

Idag har vi haft två lektioner. En som heter friluftsliv typ och en som heter Tillämpande av idrottskunskap eller nåt haha! Intressanta lektioner. Förutom att på friluftsliv började vi diskutera och planera inför våra dagar ute i skogen... Onsdag 17/9 på morgonen beger vi oss ut i skogen och kommer hem fredag kväll. Så nästan tre dygn i skogen... Kul... Det värsta är att ryggen kommer förstöra för mig:-/ jag kan inte bära min packning så då måste jag fördela det på mina kompisar... Alltså vara en belastning. Och det hatar jag! Aja, ska prata med min sjukgymnast om allt så kanske han har en lösning:-) sen gillar jag ju inte sånt här med att leva ute, är så smutsigt och äckligt... Men kul ändå när man gör det med klassen:-)
Efter skolan så stannade vi kvar och övade inför en dans vi ska visa upp på lilla insparcen. Kul! Tyvärr missar jag den eftersom jag ska på cup med 01:orna men det var kul att vara med och skapa dansen:-)





En underbar morgon!

Imorse ringde kl 06.00 och 20 min senare gav jag mig ut i den kalla men friska luften. Det var helt underbart att komma ut. Solen sken och det var kyligt men väldigt friskt ute:-) dessutom kändes kroppen riktigt bra och svarade riktigt bra på träningen, helt enkelt underbart!
Jag körde backträning. Det innebär hopp och löpning i backe. Jobbigt men kul! Länge sen sist eftersom jag inte kunnat hoppa så mycket förut. Kändes i benen att det var länge sen men bet ihop och krigade mig igenom hela träningen;-) en riktigt bra morgon!





Jag älskar GIH!

GIH är helt underbart! Stört skön klass och en skola som ger mig verktygen att verkligen utvecklas:-D dessutom går jag i samma klass som Nicklas, hann och jag gick i samma klass i gymnasiet. Snacka om chock när jag såg honom imorse! Haha!
Annars idag har vi lärt känna lokalerna, lyssnat lite på rektorn och tagit det ganska lugnt. Hann med rehab i gymmet efter skolan också. Vi hade nämligen brännbollstunering efter skolan. Det var kul, fast var tvungen att gå tidigare eftersom jag hade träning.
Sen när jag skulle åka hem blev det stress! När jag kommer ner till tunnelbanan får vi reda på att röda linjen  typ är avstängd pga personskada, alltså någon som hoppat... Riktig onödigt känner jag. Så då fick jag och Nicklas (han skulle också hem) gå till TC för att ta tuben därifrån. Fast vi slapp gå hela vägen för vi kom ikapp en buss vi kunde ta. Men från att jag klev av den bussen blev det springa som gällde till tunnelbanan och sen till bussen för att hinna till träningen. Välkommen till pendlarlivet Emelie;-)
Aja, träningen gick bra i alla fall:-) Sari, min gammal tränare när jag var i den ålder är med och hjälper till nu på måndagar så det var kul!
Men nu måste jag sluta blogga om jag ska hinna läsa också innan klockan blir allt för mycket;-)






Tillbaka till skolbänken

Sitter på bussen nu påväg in mot stan. Idag börjar jag en ny resa i mitt liv. Idag börjar jag på GIH, Gymnastikidrotts högskolan. Jag ska plugga Tränarlinjen på 3 år:-) jätte kul ska det bli! Jag ser verkligen ifram mot att starta. Både för att plugga något jag brinner för men också för att träffa nya människor:-) självklart är jag lite nervös, men det ska man vara!
Bjuder på två fina bilder på Ayla



RSS 2.0